Un, yağ ve şeker gibi üç temel malzemenin birleşimi ortaya kurabiye gibi lezzetinden vazgeçilmez bir hamur işi çıkarır. Ağızda dağılan bir yapıya sahip olan kurabiye, içerisine akla gelebilecek her malzemenin katılması ile de hazırlanabilir. Örneğin, kuruyemişler ya da kuru meyveler kurabiye içerisinde katılabileceği gibi tahinli kurabiye yapılması da tercih edilebilir. Hatta bu noktada benzersiz bir tatlı oluşturabilmek için birçok farklı tahinli kurabiye tarifi denenebilir.

Tahinli kurabiye tarifi uygulanabilmesi için öncelikle kaliteli ve organik bir tahin temin edilmelidir. Sonrasında bu tahin doğal un, yumurta, şeker ve kaliteli birçok farklı malzeme ile birleştirilerek kurabiye üretilebilir. Maharetli ellerde ve sevgi ile uygulanan tarifler ev halkı, misafirler, müşteriler ve bireysel tüketimde en yüksek keyfi ortaya çıkarabilir. Bu nedenle Söyle Yerinden olarak sizlere birkaç farklı tahinli kurabiye tarifi sunarak, denemeniz için yardımcı olmaya çalıştık.

Tahinli Cevizli Kurabiye

Un, yumurta ve şekerin temel olarak yer aldığı bir kurabiye içerisinde ek olarak tahin ve ceviz kullanıldığında çok daha özel bir lezzet ortaya çıkarılabilir. Bu nedenle ilk tahinli kurabiye tarifi için sizlere tahinli cevizli kurabiye alternatifini sunmak istedik. Bu alternatif için öncelikle aşağıdaki malzeme listesini hazırlamamız gerekiyor.

  • 150 gram tahin
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gram ceviz içi
  • 0,5 kg buğday unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Genellikle her evde kolaylıkla bulunabilecek bu malzemeler sayesinde çok keyifli bir tahinli kurabiye tarifi hazırlanabilir. Tarifi uygulamak için öncelikle derin bir yoğurma kabı içerisinde tahin, zeytinyağı ve pudra şekerinin karıştırılması gerekecektir. Karışım iyice birbirine yedirildikten sonra küçük parçalara ayrılmış ceviz eklenerek sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilmelidir.

Karıştırma kabına alınan tüm bu malzemeler ile şekil verebilecek ve ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edildikten sonra artık kurabiyeler hazırlanabilir. Kurabiyelerinizi isterseniz yuvarlak isterseniz kalıplar ile farklı şekillerde hazırlayarak fırın kağıdı serili bir tepsiye dizebilirsiniz. Kurabiyeler 180 derecede ısıtılmış fırına sürülmeden önce isterseniz yine üzerlerine ceviz ya da badem dizerek süsleyebilirsiniz. Son aşamada 20 dakika pişirme işlemi yapıldıktan sonra üzerleri hafif kızardığında isteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilebilir.

Tahinli Susamlı Kurabiye

Tahinli kurabiye tarifi için diğer bir alternatif olarak tahinli susamlı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz. Aslında bu kurabiye içerisinde susam iki defa kullanılmış olacaktır. Çünkü tahin orijinal olarak da beyaz susamdan elde edilir. Fakat siz bu tarif içerisinde kabuklu susam kullanarak, iki farklı malzemeyi bir araya getirebilirsiniz. Bu keyifli kurabiye tarifini hazırlamak için gereken malzemeler aşağıdaki şekilde kullanılacaktır.

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı kavrulmuş susam
  • 2 su bardağı buğday unu
  • Bir paket şekerli vanilin

Tarifin hazırlanması için derin bir kabı yoğurma kabı olarak kullanabilirsiniz. Kap içerisine sırasıyla sıvı yağ, tahin, pudra şekeri ve vanilya eklendikten sonra bir çırpıcı bir vasıtasıyla birbirlerine iyice karışmasını sağlamalısınız. Daha sonrasında bu karışıma un eklenerek, ele yapışmayan bir kıvam elde edilene kadar yavaşça yorulmaması gerekir. Son noktada daha önce kavurmuş olduğunuz susamları da hamur içerisinde ekleyerek, son bir yoğurma işlemi ile artık kurabiye hamurunu hazır hale getirebilirsiniz.

Tahinli kurabiye tarifi için hazırlanan bu hamuru cevizden küçük parçalar ile elinizde yuvarlayarak, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizmeyi tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında kurabiyelerinizi önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırında üzerleri çatlayana kadar ortalama 25 dakika pişirmeniz gerekecek. Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra sade veya üzerine pudra şekeri serpilerek tüketilebilir.

Tahinli Pekmezli Kurabiye

Lezzetli bir tahinli kurabiye tarifi için elbette ki tahinin en büyük arkadaşı olan pekmez ile birleştirilmesi de tercih edilebilir. Çünkü tahin gibi faydalı bir gıdanın tüketiminde en vazgeçilmez malzemelerden birisi elbette ki yakın arkadaşı pekmezdir. Bu anlamda tahin pekmez ikilisini özel bir tahinli kurabiye tarifi içerisinde birleştirdiğimizde de ortaya çok daha keyifli bir sonuç çıkabilir. Diğer tariflere göre kısmen daha tatlı ve bazı kişiler için biraz daha ağır gelebilecek bu kurabiye hem rengi hem de lezzetiyle önemli bir farklılık ortaya koyacaktır.

Pekmez katkılı tahinli kurabiye tarifi için öncelikle 1 su bardağı tahin ve 0,5 su bardağı pekmez kullanılmalıdır. Ayrıca tarif için

  • 0,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Bir miktar fındık ya da ceviz içi
  • Aldığı kadarı ile un
  • Kabartma tozu yeterli olacaktır.

Bu malzemeler ile birlikte tarifin hazırlanması için

  • Bir karıştırma kabı içerisinde öncelikle tahin, pekmez, şeker ve yağ iyice karıştırılarak, sonrasında ceviz, un ve kabartma tozu ilavesi yapılmalıdır.
  • Malzemelerin birbirine iyice karışması ve ele yapışmayan bir hamur elde edilmesi sonrasında kurabiyeler istenilen boyutlarda şekillendirilebilir.
  • Hazırlanan kurabiyeler bir fırın tepsisine dizilerek ortalama 20 dakika boyunca 180 derece ısıtılmış fırında pişirilmelidir.
  • Pişme işleminin tamamlanması ardından fırından çıkmış olan kurabiyelerin genellikle üst kısımlarında çatlak oluşacaktır.
  • Fırından alınan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra pekmez ve tahinin karışımından ortaya çıkan o kahverengi rengi ile keyifli bir tüketime hazır olacaktır.

Tahin gibi önemli ve sağlıklı bir gıdayı tüketirken daha lezzetli bir yöntem arıyorsanız, tahinli kurabiye tarifi açısından yukarıdaki farklı tarifleri keyifle deneyebilirsiniz. Aslında standart olarak uyguladığımız birçok farklı kurabiye tarifini içerisine kattığınız tahin ile özel bir tahinli kurabiye tarifi haline de getirebilirsiniz. Bu sayede mutfağınızda yeni lezzetler elde edebilir ve damak tadınızı değiştirebilirsiniz. Üstelik en iyi tahinli kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan tahin başta olmak üzere tüm malzemeleri Söyle Yerinden kategorilerinde en uygun fiyatlar ile en hızlı şekilde temin edebilirsiniz.