Söyle Yerinden ilk defa yola çıktığında birçok farklı amaca sahipti. Bu amaçlardan bazıları; atalık tohumların ve kadim tariflerin gelecek nesillere aktarılması, yerel üreticilerin korunması, tüketicilerin taze ve sağlıklı gıdalara ulaşmasıydı. Bu amaçla yola çıkan Söyle Yerinden, Anadolu’da karış karış gezerek birçok farklı yerel üreticiye ulaştı. Hala devam eden bu süreç, binlerce ürünün bir araya toplanmasını sağladı.

Söyle Yerinden içerisinde doğal, taze ve yerel üreticiler tarafından üretilen binlerce ürüne ulaşabilirsiniz. Peki, bu ürünler hangi kategorilerde yer alıyor? İşte Söyle Yerinden sayesinde satın alabileceğiniz yüzlerce ürün grubundan bazıları…

Kahvaltılık

Söyle Yerinden kahvaltılık kategorisi çok zengin ürünlere sahiptir. Bu kategori içerisinde yerel peynirlerden, ülke çapında bilinenlere, zeytinlere, reçellere, marmelatlara ve çeşitli ezmelere ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra onlarca kahvaltılık sosu, tahin, pekmez ve yumurta gibi ürünleri de en taze halinde bulabilirsiniz. Yöresel kahvaltılık ürünlerin yanı sıra granola ve yulaf ezmesi gibi son yıllarda popüler ürünlerden bazılarını burada bulabilirsiniz. Aynı zamanda bal, polen, propolis ve arı sütü gibi doğal ürünler çok aranmaktadır. Söyle Yerinden sayesinde tüm bu ürün gruplarında birçok farklı seçeneğe sahip olabilirsiniz.

Yöresel Et Ürünleri

Söyle Yerinden’de bulabileceğiniz birçok farkı et grubu vardır. Sucuklar, salamlar, pastırmalar, tavuklar, hindiler, kavurmalar… Hem beyaz et hem de kırmızı et grubunda birçok taze et bulabilirsiniz. Yerel üreticiler tarafından doğal yemlerle beslenen ve yaz aylarında açık alanda olan hayvanlardan elde edilen etler, geleneksel yöntemlerle işlenir. Bu sayede ‘nerede o eski tatlar’ dediğiniz et lezzetlerine sahip olabilirsiniz.

Doğal Mantarlar

Doğal mantar bulmanız ve satın almanız oldukça zordur. Shiitake, sarı kız, kuzugöbeği ve istiridye gibi birçok farklı mantar çeşidinden yüzlerce farklı yemek ve meze hazırlanabilir. Doğal olarak yetişen ve dağdan toplanan mantarlar çok daha lezzetlidir. Vejetaryen ve vegan beslenme düzeninde de önemli bir yeri olan bu mantarlarla çeşit çeşit yemek yapabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Söyle Yerinden sayesinde birçok mantar çeşidini bir arada bularak, hem kuru hem de yaş biçimde sipariş edebilirsiniz.

Bakliyat ve Temel Gıda

Temel gıda kategorisinde birçok farklı ürün yer alır. Bakliyatlar, erişteler, makarnalar, mantılar ve turşular gibi Türk mutfağının en önemli ürünlerini bu kategoride bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra tarhana, un, salamura yaprak ve birçok konserve çeşidi de yine bu kategoride yer alır. Kimyasal hiçbir malzeme kullanılmadan üretilen bu temel gıdalar, Söyle Yerinden sayesinde kısa zamanda kapınıza gelecektir. Yerel üreticiler tarafından gönderilecek olan bu ürünleri kısa zamanda sipariş edebilirsiniz.

Yağlar

Yağlar, Türk mutfağında yemek yapımında çokça kullanılan ürünlerdir. Sade yağ, zeytinyağı, tereyağı gibi birçok ürün bu kategoride yer alır. Bu yağlarla yapılan yemekler, çok daha lezzetli olduğu gibi sağlığınız açısından da oldukça faydalıdır.

Salça & Ekşi & Sos

Türk mutfağının olmazsa olmaz ürünleri salçalardır. Biber ve domates salçaları, hemen hemen her yemekte kullanılır. Salça olmayan mutfak bulmak mümkün değil gibidir. Bu salçalar sayesinde çok lezzetli yemekler yapabileceğiniz gibi, nar ekşisi, sumak ekşisi gibi ürünler sayesinde de benzersiz salatalar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahvaltılarda ve yemeklerde de kullanabileceğiniz onlarca farklı sos çeşidini Söyle Yerinden’de bulabilirsiniz.

Sirkeler

Türk mutfağında en çok kullanılan ürünlerden biri de sirkelerdir. Üzüm ve elma gibi çok bilinen sirkelerin yanı sıra onlarca farklı çeşit olduğunu biliyor muydunuz? Balzamik sirke, alıç sirkesi, pirinç sirkesi, galiburu sirkesi, kayısı sirkesi, ceviz sirkesi, buğday çimi sirkesi, çam kozalağı sirkesi ve ananas sirkesi gibi onlarca farklı çeşidi Söyle Yerinden’de bulabilirsiniz. Bu sirkeleri çorbalarınızda, salatalarınızda ve yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Baharatlar ve Kuru Gıdalar

Türk mutfağının bir başka önemli ürün grubu baharatlardır. Bunun yanı sıra kuru gıdalar da yemeklerde çok fazla kullanılır. Doğal yöntemlerle üretilen baharatlar sayesinde, yemeğinize bambaşka tatlar kazandırabilirsiniz. Kuru gıdalar sayesinde ise çok farklı yemekler hazırlayabilir, aile toplantılarında aşçılığınız ile konuşulan bir hal alabilirsiniz. Onlarca farklı baharat ve kuru gıdaya Söyle Yerinden sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu ürünlerin çok yoğun bir aromaya sahip olduğunu unutmamalısınız. Doğal ürünlerin ayırt edici özelliklerinden biri yüksek aromalarıdır.

Atıştırmalık ve Tatlılar

Söyle Yerinden sayesinde yemeklik ürünlerin yanı sıra atıştırmalık ve tatlı gibi ürünlere de sahip olabilirsiniz. Baklava, kadayıf, kömbe, kraker, pişmaniye, lokum, helva, cevizli sucuk bunlardan yalnızca bazılarıdır. Cezerye, pestil, krokan, çikolata gibi ürünler de bu kategoride yer alır. Yüzlerce farklı yerel ürünü bu kategoride bulabilir, hemen sipariş edebilirsiniz.

İçecekler

Bu kategoride hardaliye gibi yöresel ürünlere ulaşabileceğiniz gibi çeşitli kahve, çay, sahlep çeşitlerini de bulabilirsiniz. Aynı zamanda doğal meyve sularını bu kategoride bulabilir ve sıcak mevsimlerde soğuk içecekler serinleyebilir, soğuk mevsimlerde ise sıcak içeceklerle içinizi ısıtabilirsiniz. Bu içecekler doğal ve geleneksel yöntemlerle üretildiği için çocuğunuza da gönül rahatlığıyla içirebilirsiniz.

Kuruyemiş ve Kuru Meyveler

Kuruyemişler ve kuru meyvelerin Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Ara öğünlerde, çay yanında, dizi ya da maç izlerken tüketebileceğiniz bu ürünler, özellikle doğal yöntemlerle üretildiğinde çok daha lezzetlidir. Taze olan bu ürünler, çok keyifli anlar yaşamanıza olanak sağlar. Bu sayede sağlıklı bir atıştırmalığa da sahip olabilirsiniz.

Meyve ve Sebze

Doğallığından şüphe edilen ürünlerin başında meyveler ve sebzeler gelir. Bu tip ürünlerin kimyasal ilaçlar kullanılmadan üretildiğini görmek oldukça zordur. Buna karşın bazı yerel üreticiler hala geleneksel yöntemlerde ısrar etmektedir. Bu yerel üreticileri Söyle Yerinden’de bularak, birçok farklı meyve&sebze çeşidine ulaşabilirsiniz.

Kişisel Bakım ve Kozmetik

Söyle Yerinden’de yalnızca doğal gıda malzemelerini bulabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsanız. Aynı zamanda sağlığınızı düşünen onlarca farklı kozmetik ve kişisel bakım ürününü de bulabilirsiniz. Onlarca farklı kolonya, sabun, aromatik yağ, bornoz ve fırça gibi ürün incelemeniz için sizi bekliyor!

Mutfak Araç Gereçleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Söyle Yerinden’de yerel üreticilerin ürettiği gıdaların yanı sıra birçok farklı ürünü bulabilirsiniz. Aynı zamanda dünyaca meşhur markaların farklı ürünleri de bu platformda yer alır. Bıçak setleri, mutfak gereçleri, rendeler, pişirme kalıpları gibi birçok farklı araç ve gerece bu kategoride ulaşabilirsiniz.

Siz de Soyleyerinden.com’da bulunan onlarca farklı ürünü hemen inceleyebilir, siparişinizi kolayca oluşturarak güvenilir ve doğal ürünlere kavuşmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.