Diyet programlarını bozmayacak şekilde farklı ve lezzetli gıdalar tüketmek için kalorisi düşük fakat besleyici birçok besin maddesini tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Örneğin, yulaf lif oranı çok yüksek bir gıda olduğu için diyet programlarının en fazla tercih edilen sağlık deposu gıdalarından birisidir. Hatta bilhassa diyet dostu olarak birçok tarifte kullanılabilecek yulaf unu kan şeker seviyesini düzenleyerek, kolesterolü düşürebilir ve mideyi rahatlatarak daha iyi bir sindirim yapılmasını sağlayabilir.

Yulaf unu kullanımı ile birlikte akla gelebilecek tüm hamur işi tariflerini yani pastalar, kekler ve atıştırmalıkları kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu sayede diyet programı gerçekleştirirken bir yandan kilo vermek için sağlıklı beslenebilir ve bir yandan da poğaça, kek veya kurabiye gibi ürünleri tüketmeye devam edebilirsiniz. İçerisinde tatlandırıcı olarak da glikoz oranından uzak bir şekilde doğal malzemeler kullanabilir ve özellikle yemişlerden yararlanabilirsiniz.

Yulaf Unundan Poğaça Tarifi

Poğaça, hamur işleri denildiğinde en sevilen lezzetli, doyurucu, keyifli ve vazgeçilmez yiyeceklerden birisidir. Farklı otlar ve iç malzemeler sayesinde hazırlanabilecek bu yiyecek özellikle kültürümüzde kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biridir. Bu nedenle diyet programlarını sürdürmek ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler yulaf unu tüketimini de devam ettirerek, bu lezzetten vazgeçmeden yulaf unundan poğaça tarifi yapmayı tercih edebilir.

Uygulayacağımız poğaça tarifi için öncelikle aşağıdaki malzemeleri hazırlamamız gerekecek.

  • 3 su bardağı yulaf unu
  • ¾ su bardağı tulum peyniri
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çorba kaşığı sirke
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Poğaçaların üzerine sürmek için yumurta sarısı ve çörek otu.

Yulaf unu ile hazırlayacağımız hamur, normal buğday ununa göre biraz daha zor olacaktır ve pişmesi de kısmen daha farklı olacaktır. Bu nedenle hamuru hazırlamadan önce fırınımızı 180 derecede ısıtarak hazır hale getirmemiz fayda sağlar. Sonrasında dereotlarını doğrayarak tulum peyniri ile karıştırabilir ve bir kenarda bekleterek hazır tutabiliriz.

Ana bölüm olarak hamurumuzu hazırlamak için yumurta beyazı, yoğurt, zeytinyağı ve sirke bir kap içerisinde çırpılır. Sonrasında içerisine un, tuz ve kabartma tozu ekleyerek iyice yoğurma yapılır. Ele yapışmayacak bir kıvam alan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar içerisine peynir ve dereotu karışımı koyularak poğaça topları istenilen şekil ile tepsiye dizilir. 180 derecede yumurta sarısı ve çörek otu süslemesi ile yaklaşık 30 dakika pişen poğaçalar artık kahvaltılarda veya ara öğünlerde lifli ve protein zengini yapısı ile tüketilebilir.

Yulaf Unundan Kurabiye Tarifi

Bu kadar besleyici, kalorisi düşük ve aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamak istiyorsak genellikle şeker kullanmadan masum ve kalorisiz bir ürün elde etmemiz gerekir. Bu nedenle sizin için yulaf unundan kurabiye tarifi alternatifi konusunda şekersiz bir tarif önererek avantaj oluşturmaya çalışacağız. Çok hızlı ve pratik bir şekilde tatlı olmadan hazırlayabileceğiniz bu tarif içerisinde de aşağıdaki malzemeleri kullanacağız.

  • 3 su bardağı yulaf unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi veya bal
  • ¾ su bardağı ılık su
  • 3 çorba kaşığı file badem
  • Küçük bir kase goji berry

Görüldüğü üzere sadece doğal malzemeler ile hazırlayacağımız bu kurabiye, cookie tarzında olmak ile birlikte çok hızlı bir şekilde hazırlayabiliriz. Öncelikle hamur için un, karbonat, pekmez veya bal malzemeleri ile su karıştırılarak hafif bir yoğurma yapılabilir. Sonrasında toparlanmaya başlayan hamur içerisine badem ve goji berry de eklenerek elde edilen ele yapışmayan hamur şekil verilerek tepsiye dizilebilir. Pişirme kağıdı üzerinde 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika gibi bir pişme işlemi ile hızlı bir kurabiye elde edilmesi mümkün olacaktır.

Yulaf Unundan Kek Tarifi

Atıştırmalıklar ve hamur işleri içerisinde yumuşak ve tatlı bir seçenek olarak kek, en keyifli yiyecek çeşitleri arasında yer alır. Özellikle sıcak bir kahve veya çay yanında öğleden sonraları tüketimi çok zevkli olan ve fakat diyet programlarından çıkarılan bu yiyecek için yulaf unu sayesinde bir alternatif elde edilebilir. Üstelik çok hafif bir tatlılığa sahip olan ve kakao katkısıyla fit bir şekilde hazırlanan yulaf unundan kek tarifi sadece diyet programlarında değil her zaman tercih edilebilir.

Tarifi hazırlamak için kakaolu bu içerikte kullanacağımız malzemeleri aşağıdaki şekilde hazırlayabilirsiniz.

  • 12 yemek kaşığı yulaf unu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 çay kaşığı karbonat
  • Birkaç damla vanilya aroması
  • 1,5 çay bardağı pekmez
  • 4 dolu çorba kaşığı kakao

Fit yapısı ile lezzetli ve damakta iz bırakacak bir kek için tarifimizi çok kolay bir şekilde de uygulayabiliriz. Tüm kek tariflerinde olduğu gibi elbette öncelikle yumurtalarımızı kırıp, pekmez ile biraz çırptıktan sonra üzerine süt ve yoğurt ekleyebiliriz. Ardından yağ ekleme ile birlikte sıvı malzemeleri tamamlayabiliriz. Sonrasında vanilya, karbonat, kakao ve yulaf unu sıralaması ile malzemelerimizi ekleyip iyice çırpma işlemini tamamlayabiliriz.

Tarifimizin sönmemesi için hızlı bir şekilde istediğimiz kek kalıbını kullanarak tüm kek hamurunu kalıba dökebilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında pişirme işlemi yapabiliriz. Tarifin uygulanması sırasında acı bir sonuç ile karşılaşmamak için aslında kakaoyu tepeleme değil silme yemek kaşığı ölçüsü ile kullanmak gerekir. Hatta tarif içerisinde şekerinizi düşürebilmesi açısından kakao yerine tarçın veya hiçbir eklenti olmadan da hazırlık yapabilirsiniz.

Pişirme işlemi 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika sürecek olan kekte sönme ile karşılaşmamak için pişme işlemi tamamlanana kadar fırın kapağının açılmaması gerekir. Ortalama 20 dakikalık süre tamamlandıktan sonra fırın kapağını açarak kekin içerisine bir kürdan veya bıçak batırıp bulaşıp bulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Çünkü bildiğiniz üzere batırdığınız bu malzemeye kek hamuru bulaşmıyorsa, artık kekinizin pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz.

Yulaf Unundan Krep Tarifi

Kahvaltılar için vazgeçilmez hamur işlerinden biri olan krepler içerisine krem peynir, reçel, ezme, çikolata veya tahin pekmez sürerek tüketebileceğimiz seçeneklerden birisidir. Kahvaltılarda ve farklı pasta hazırlıklarında kullanılan bu tarif aynı zamanda çocuklar için en lezzetli seçenekler arasında yer alır. Yetişkinlerin de özel günlerde hazırladıkları kahvaltılarda, misafir ağırlarken veya keyifli bir izin günü atıştırmalığında en çok seçtiği yiyecekler arasında yer alır.

Krep hazırlanması için genellikle süt, yumurta ve un gibi 3 temel malzemenin birbiri ile karıştırılması ve iyi bir çırpma ile akıcı bir hamur elde edilmesi gerekir. Bu hamur içerisinde un çok önemli bir bileşendir. Çünkü yumurta ve su içerisinde bağlayıcı vazife görerek krepin tavada akışkanlığını toparlayıp bütünleşik bir hal elde etmesini sağlar. Buğday unu ile bu tarifi uygulamak çok kolay olsa da yulaf unu sayesinde de güzel bir krep hazırlama şansınız bulunmaktadır. Bu açıdan öncelikle aşağıdaki malzemeleri temin edebilirsiniz.

  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat

Krep hamurunun hazırlanması için öncelikle bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, süt ve karbonat pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpılmalıdır. Sonrasında içerisine yavaş yavaş un eklenerek çırpma işlemine devam edilir ve unun topaklanmaması gerektiği unutulmamalıdır. Homojen yani akışkan bir hale gelen bir hamur elde ettiğinizde, artık orta boy bir tavada krep pişirme işlemine başlayabilirsiniz.

Kreplerin tavada rahatlıkla yayılabilmesi, yanmadan ve yapışmadan pişmesi için tavayı öncelikle orta ateşte ısıtmak gerekir. Yani tava ısınmadan yağ koymamak önemlidir. Hatta ısınmış tavaya yağ bir peçete vasıtasıyla sürülebilir ve daha iyi bir sonuç elde edilebilir. Sonrasında yarım kepçe krep hamuru tavaya yayılarak ortalama 1 dakika boyunca her yüzünde pişirme işlemi yapılır.

Pişen her krep 4 kat olarak kapandıktan sonra bir kap içerisinde bekletilir. Bir süre bekleyen krepler artık soğuyacak böylece istediğiniz şekilde tüketebileceğiniz lezzete ulaşacaktır. Bu keyifli krepler içerisinde elbette farklı malzemeler ile doğru tüketim kültürü elde etmek mümkündür. Genellikle krep ile birlikte çikolata veya krem peynir tüketimi çok sık tercih edilirken, bilhassa diyet programı yapıyorsanız, doğal bir fıstık ezmesi veya az miktarda bal kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Hatta hazır kreplerinizi üst üste dizerek aralarında farklı malzemeler ve meyveler kullanarak bir börek de elde edebilirsiniz.

Krepler, poğaçalar, kurabiyeler, kekler veya akla gelen birçok farklı hamur işi için buğday unu gibi temel bir malzeme yerine yulaf unu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda çok daha keyifli ve sağlıklı alternatifler elde ederken bilhassa diyet programlarınız sırasında kendinize büyük bir armağan sunabilirsiniz. İşte bu açıdan da aradığınız sağlıklı ve üreticiden en güvenilir yulaf ürünlerini sayfamızda en avantajlı fiyatlar ile bulabilirsiniz. Üreticinin tüketiciye ilk elden ulaşmasını ve güvenli ürünlerini sunmasını sağlayan Söyle Yerinden ile bu alışverişleri 7/24 keyifli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.